Segueix-nos a les xarxes socials:

Campanya dels Naturalistes de Girona contra el malbaratament alimentari

Creen el recurs educatiu «La Manduca No Caduca a l'Escola» per conscienciar nens de primària

Campanya dels Naturalistes de Girona contra el malbaratament alimentaridiari de girona

En la seva lluita contra el malbaratament alimentari, l'Associació de Naturalistes de Girona (AGN) ha creat un recurs educatiu per al cicle educatiu de primària i posa a l'abast del professorat la informació i material didàctic necessaris per portar a les escoles la lluita contra el malbaratament alimentari i conscienciar alhora sobre aquest problemàtica.

L'ANG va començar el 2013 a lluitar contra el malbaratament i sempre ho ha fet a través de projectes propis i integradors com «El valor dels aliments» o la «Recollida de minves al Mercat del Lleó de Girona», entre d'altres.

Ara, coincidint amb l'inici del curs escolar 2016-2017, l'entitat posa a disposició del professorat el recurs educatiu «La Manduca No Caduca a les escoles», amb l'objectiu de conscienciar els més petits sobre la necessitat de no malbaratar els aliments.

Desenvolupant les activitats i jocs que proposa el recurs, els infants aprendran què és el cicle d'un aliment, què és el malbaratament alimentari i quan es produeix, així com quines en són les conseqüències socials i ambientals i les mesures que podem aplicar en el dia a dia per prevenir aquest malbaratament, sigui a l'escola o a casa. El recurs té una durada de tres hores lectives a l'aula i també preveu la realitzacó d'un treball a casa per tal d'implicar les famílies en aquest objectiu.

L'entitat ecologista posa a l'abast dels professors el material didàctic a través de la seva pàgina web per tal que qualsevol docent o persona interessada el pugui fer servir de forma gratuïta. Es tracta d'un document en format pdf. A més, si l'escola ho desitja, té la possibilitat de sol·licitar a l'entitat un educador que realitzi les activitats al centre.

Aquest recurs s'ha desenvolupat gràcies a la Beca Educar Menjant 2015 de la Fundació Jaume Casademont, concretament la beca que ha finançat aquest recurs està patrocinada per l'empresa catalana Amandín, productora de llets i caldos ecològics.

Precisament ha sigut a través de la beca Educar Menjant que a banda de desenvolupar el recurs educatiu, durant el curs escolar 2015-2016, es van realitzar activitats educatives contra el malbaratament alimentari a l'Escola Vilaroja de Girona, on també es va realitzar un esmorzar d'aprofitament, en què tots els estudiants del centre van poder posar en pràctica diferents receptes d'aprofitament i van gaudir d'un deliciós i saludable esmorzar d'aprofitament consistent en pa amb melmelada i batut de fruites.

A través del seu web, l'ANG també permet les donacions, que es destinen íntegrament a la campanya «La Manduca No Caduca».

Prem per veure més contingut per a tu