Segueix-nos a les xarxes socials:

El notari Manuel Faus va fer el pregó de la Fira de Sant Nicolau, al Mallol

El notari Manuel Faus va fer el pregó de la Fira de Sant Nicolau, al Mallolx.v.

El notari Manuel Faus (Saragossa-1943) va fer el tradicional pregó de la Fira de Sant Nicolau al Mallol, a la Vall d'en Bas. Primer va recordar les personalitats que l'han precedit en el paper de pregoner.

Després, va explicar que el 1993 les forces vives de la Vall d'en Bas van decidir obrir l'antiga notaria del vescomtat d'en Bas en el dia de la fira de Sant Nicolau. Ell va acceptar fer la feina de notari durant la diada i va obrir la vella notaria per un dia.

Va recordar que la notaria d'origen medieval havia tancat les portes el 15 de setembre del 1889. En aquell temps, la feien servir els pagesos dels pobles de la Vall i la gent d'Olot.

Una gent que -segons ell- coneixia bé els capítols, les llegítimes, pel que costava pagar-les; l'usdefruit de la mestressa i les figuracions de l'hereu.

Des de l'obertura, el 6 de desembre del 1993 i en les fires que van seguir fins al 2013, Faus va fer 96 escriptures. Va exclamar: «Que totes comencen amb les paraules: A la Vila del Mallol»

A part de la notaria, Faus va fer referència a l'estimació personal que té pels habitants de la Vall, amb els quals ha mantingut molts tractes. També, va explicar una nit de lluna plena, quan va pujar la muntanya del Puigsacalm. Va dir: «Dalt les gotes eren com perles i la vista era impressionant».

Va expressar la seva gratitud als alcaldes que van fer possibles les fires anteriors.

Prem per veure més contingut per a tu