Segueix-nos a les xarxes socials:

Primer i segon de Primària són els cursos escolars amb més alumnes repetidors

Les escoles de la demarcació de Girona presenten canvis significatius en els resultats en funció de si són públiques, concertades o privades

La diferència en el percentatge d'alumnes que repeteixen de curs entre els centres públics, concertades i privats es fa evident. En una resposta parlamentària a una pregunta de C's, la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha exposat quina és la taxa de repetició a les escoles d'Educació Primària dels Serveis Territorials de Girona. D'entrada, es pot comprovar que el percentatge d'alumnes repetidors s'ha mantingut a uns nivells mínims i gairebé irrellevants els últims cinc cursos. Entre les diverses escoles de la demarcació, la mitjana de la taxa de repetició (entre públiques, concertades i privades) ha oscil·lat de l'1,48% del total d'alumnes -com a valor màxim- al 0,39% -com a valor mínim- des del curs 2011-12 fins al 2015-16.

Ara bé, els resultats de la demarcació de Girona han presentat diferències significatives si s'analitzen en funció de quina és la titularitat dels centres: si són públics, concertats o privats. D'aquesta manera, els darrers cinc cursos, entre els sis nivells d'Educació Primària de les escoles públiques la taxa de repetició mai ha estat del 0%. La mateixa situació s'ha produït entre els diferents casos de les escoles concertades. En canvi, les privades han presentat una taxa de repetició del 0% en diversos nivells i en més d'un curs.

Pel que fa als nivells que han tingut un percentatge d'alumnes repetidors més elevat, als centres públics de la demarcació el curs 2015-16 han estat primer i segon de Primària (com ja va passar el curs 2014-15). Als centres concertats, el percentatge d'alumnes repetidors més alt del curs 2015-16 també han estat primer i segon de Primària, a més de tercer. Mentrestant, als centres privats de la demarcació, el curs 2015-16 l'únic nivell amb una taxa de repetició superior al 0% ha estat sisè de Primària, ja que la resta de grups no han tingut alumnes repetidors.

Prem per veure més contingut per a tu