Segueix-nos a les xarxes socials:

Mor Manuel Belda, l'exregidor del PP amenaçat de Ripoll

Va ser el primer que va renunciar al càrrec per amenaces fora d'Euskadi, l'any 1998

L'exregidor de l'Ajuntament de Ripoll i expresident del Partit Popular al Ripollès, Manuel Belda, va morir divendres de la setmana passada a Avilés, on residia actualment, als 84 anys. Belda va ser enterrat dissabte a la tarda al cementiri de Santo Tomás de Cantorbery del mateix municipi asturià.

Durant dues etapes diferents, Belda va ser regidor de l'Ajuntament de Ripoll. La primera va durar sis anys i va ser encara durant la dictadura. En aquella època va ser responsable de l'enllumenat públic i, més tard, va ocupar la regidoria de governació. Durant els seus anys en el càrrec va promoure una subscripció popular per aconseguir que Ripoll tingués la primera ambulància, un Simca 1000. Anteriorment els malalts es portaven a l'hospital amb el servei de taxi.

Múltiples amenaces

Posteriorment va tornar a l'Ajuntament ja com a cap de llista del PP a les eleccions municipals del 1995. Aquesta segona etapa va durar tres anys i es va estroncar a l'abril del 1998, arran de les diverses amenaces que va rebre. Una va ser telefònica durant la seva participació a un programa de Televisió del Ripollès. Moltes altres van ser també per telèfon al seu domicili, tant en castellà com en basc, i també amb pintades a la façana del seu establiment d'agent de la Propietat Immobiliària, que tenia a la carretera de Barcelona de Ripoll mateix. La que va vessar el vas i el va empènyer a dimitir, va ser la d'una diana amb el seu nom al centre.

Tot plegat va passar poc després que ETA matés el regidor del PP de Sevilla Alberto Jiménez-Becerril, al gener d'aquell 1998. Belda va tenir escorta policial durant un temps, i fins i tot va informar-se que un comando etarra que va ser detingut a Barcelona tenia el seu nom en una llista. La seva dimissió va ser la primera d'un regidor de fora d'Euskadi per amenaces. El seu successor a l'Ajuntament en representació del PP, Pere Flores, també va rebre amenaces a través de pintades.

Els Mossos d'Esquadra van detenir i sotmetre a una prova cal·ligràfica a un jove membre de Maulets de Sant Joan les Fonts, per comparar la seva lletra amb la de les pintades a Ripoll. Els pèrits van considerar que n'era autor, però alhora la investigació el va desvincular de les trucades amenaçadores. Només se'l va poder acusar de danys.

L'Ajuntament de Ripoll en farà un esment al ple municipal de dimarts que ve.

Prem per veure més contingut per a tu