Segueix-nos a les xarxes socials:

El Trueta és capdavanter en reconstrucció immediata del pit pel càncer

És el segon hospital català amb un índex més alt, ja que en el 80% de les mastectomies del centre de Girona la pacient ja surt del quiròfan amb la reparació de la mama feta

L'hospital Josep Trueta de Girona és el segon hospital català amb el millor índex de reconstruccions mamàries immediates en casos de càncer, és a dir, que repara el pit en la mateixa intervenció en què s'extirpa el tumor de mama. El Servei de Cirurgia Plàstica i Reparadora de l'hospital de Girona és el segon centre de Catalunya, només per darrere de l'hospital de Bellvitge, en índex de reconstruccions mamàries immediates, ja que en el 80% de les mastectomies la pacient surt del quiròfan amb la reconstrucció feta. A més, la microcirurgia del Trueta obté un 90% d'èxit en els procediments.

Els responsables del Servei de Cirurgia Plàstica i Reparadora del centre gironí confien acabar l'any amb una trentena d´intervencions de cirurgia plàstica que requereixen tècniques de microcirurgia per dur a terme les reconstruccions mamàries. Es traca d´un tipus de procediment que permet restaurar de forma normal el pit, per a que recuperi l´aspecte i la mida prèvia a la cirurgia oncològica.

Teixit de la pacient

Una de les principals aplicacions de la microcirurgia és la reconstrucció del pit amb teixit de la mateixa pacient. El teixit s´extreu habitualment de la panxa amb una tècnica anomenada DIEP i això presenta avantatges respecte als teixits obtinguts d´altres parts del cos, perquè no afecta cap múscul ni tampoc fa servir material extern, com serien els implants mamaris.

Aquesta tècnica es realitza al mateix quiròfan després de l´extirpació, mitjançant tècniques de dissecció microquirúrgiques que permeten conservar el múscul abdominal, evitant debilitats i problemes posteriors. Un cop extret el teixit es porta fins al tòrax, on s´uneix a les artèries i venes amb tècniques microscòpiques per tal que quan s´implanti un reg sanguini propi. Això permet remodelar la mama amb un teixit que pel seu color, tacte i comportament és molt semblant al que s´ha extret en la mastectomia.

Prem per veure més contingut per a tu