Segueix-nos a les xarxes socials:

La Garrotxa fa una crida a les famílies per a l'acolliment d'infants

A la comarca hi ha tres casos de nens majors de 7 anys que necessiten ser acollits · Una campanya informativa intentarà conscienciar la població amb exposicions a diferents espais públics d´Olot davant dels desconeixement d´aquest sistema

La Garrotxa fa una crida a les famílies per a l'acolliment d'infantsx.v.

«L´acolliment , va definir ahir Conxi Martínez (la directora general d´AD Iniciatives Socials). Segons ella, la família acollidora rep un infant o més d´entre 0 i 18 anys i segons la urgència l´acull durant 8 mesos o d´1 a 2 anys i hi ha un acolliment permanent, quan la possibilitat de retorn a les famílies d´origen és molt baix.

La diferència amb l´adopció és que les famílies d´acollida no afillen i les d´adopció sí. Va apuntar que l´acolliment és remunerat, en el sentit que l´Administració paga les despeses de la criança de l´infant.

Conxi Martínez va fer la descripció de l´acolliment a la roda de premsa feta per l´Institut Català de l´Acolliment i l´Adopció, AD´Iniciatives Socials i el Consorci d´Acció Social de la Garrotxa.

A la compareixença van presentar una campanya destinada a donar a conèixer l´acolliment familiar com un recurs de protecció adreçat als infants que no poden conviure amb la seva família.

Per tal de donar a conèixer l´acolliment familiar, el 31 de maig a les 19,30 hores, a la Sala d´Actes de l´Arxiu Comarcal de la Garrotxa, tindrà lloc una xerrada informativa sobre l´acolliment familiar. L´Adriana Joan, tècnica de l´Equip d´Atenció a la Infància i l´Adolescència i una família acollidora amb una àmplia experiència en l´acolliment familiar seran els encarregats de pronunciar una conferència que portarà per títol: L´Acolliment Familiar.

També des d´avui i fins al 12 de juny hi haurà informació dedicada. En concret, hi haurà plafons informatius a la Biblioteca Marià Vayreda (del 15 al 20 de maig), l´Àrea Bàsica de Salut (del 22 al 26 de maig), l´Orfeó Popular Olotí (20, 21,27 i 28 de maig), Cinemes Olot (del 29 de maig al 5 de juny) i el Consorci d´Acció Social de la Garrotxa (del 6 al 12 de juny).

La Garrotxa

La coordinadora dels Serveis d´Infància i Família del CASG. Maité Marcó va explicar que l´origen de la campanya està en la necessitat de trobar acollida per a 3 infants majors de 7 anys de la comarca. Va precisar que poden ser acollits per famílies de qualsevol lloc de Catalunya. Va dir: «Necessiten una família per créixer».

Va explicar que a la comarca hi ha 3 situacions de necessitat d´acollida i va explicar que també hi ha famílies col·laboradores. Va definir que es tracta de famílies que acullen els caps de setmana o en períodes de vacances.

Abans, Conxi Martínez havia explicat que les famílies acollidores han de passar per una validació. Es tracta d´una valoració feta per un equip de psicòlegs i treballadors socials.

Els professionals valoren el grau de motivació. Fan cursos de formació i el psicòleg els entrevista. Al final, hi ha un informe sobre la posició social de la família i l´entorn que ocupa en la societat.

En el decurs de l´acte Agnès Russiñol (Institut Català de l´Acolliment i de l´Adopció) va precisar que un cop establerta l´acollida, les famílies reben una prestació econòmica mensual que equival al valor de la criança.

Així mateix, tenen el suport tècnic dels professionals de l´Àrea d´Acolliments Familiars d´AD´Inciatives Socials, format per psicòlegs, treballadors socials, educadors socials i pedagogs.

Cultura de l´acolliment

Agnès Russiñol va explicar que la campanya té l´objectiu de trobar famílies acollidores i també de difondre la cultura de l´acolliment. Va assenyalar que una enquesta feta el 2014 va demostrar que només un 50% de la població catalana desconeixia l´acolliment familiar. En canvi, sí que coneixien l´adopció. Va explicar l´existència d´un pla de suport a les famílies acollidores.

Prem per veure més contingut per a tu