Segueix-nos a les xarxes socials:

Començaran la millora del Nucli Antic d'Olot el 2018 amb 150.000 €

L'Ajuntament d'Olot va donar a conèixer ahir el Diagnòstic Participatiu del Pla Integral d'Accions de Millora (PIAM) del Ajuntament d'OlotNucli Antic d'Olot.En aquest document, s'ha analitzat la situació d'aquesta zona cèntrica a partir de 350 enquestes, 58 indicadors i els més de 1.500 comentaris de ciutadans recollits en aquest procés que completa la segona fase.

Entre les principals línies de treball que es desprenen en el diagnòstic hi ha la necessitat de recuperar el patrimoni generar una nova centralitat i millorar les condicions per viure al barri. Aquestes són les directrius que hauran de seguir els dos projectes catalitzadors que es decidiran també en un procés participatiu que s'allargarà uns dos mesos. La previsió és que les dues primeres actuacions de millora es facin a principis del 2018 amb un pressupost de 150.000 euros en total.

Els encarregats de donar a conèixer el Diagnòstic Participatiu han estat Estanis Vayreda, regidor de Promoció Municipal, encarregat del PIAM del Nucli Antic i Consol Prados, tècnica de l'oficina d'innovació urbana Paisatge Transversal coordinadors del disseny col·laboratiu de Pla. El document inclou tres àmbits, com són procés participatiu, resultats dels indicadors i conclusions i la definició de les directrius estratègiques.

Pel que fa al procés participatiu, aquest ha comptat amb més de 350 qüestionaris sobre l'estat i opinió de ciutadans, més de 300 participants a les activitats i els 18 agents que han format part del Grup Motor del PIAM.

D'aquesta manera, s'han establert tres eixos de treball que són els que hauran de seguir les primeres actuacions del PIAM, com és generar una nova centralitat al Nucli Antic, millorar les condicions per viure a la zona i recuperar el patrimoni històric sobre la base de mantenir els edificis.

Prem per veure més contingut per a tu