La Cellera de Ter celebra la 45a Fira de la Matança del Porc
La Cellera de Ter va celebrar ahir la Fira i Festa de la Matança del Porc. Quaranta-cinc anys després que els membres del Centre Cultural Parroquial de la Cellera de Ter decidissin recuperar la festa de la matança del porc a l'aire lliure, la trobada s'ha convertit en tota una tradició que aplega bona part dels veïns del poble.
Des de les 9 del matí fins a les 7 de la tarda, la zona del carrer de la Barca, el passeig de l'Estació i el carrer Codina van acollir les activitats de la fira i festa amb parades de productes relacionats amb el porc, artesania i alimentació, i també activitats d'animació, exposicions, sardanes i una caminada popular que va donar pas al dinar tradicional.
Un dels trets distintius de la Fira és el gran nombre de voluntaris que es mobilitzen i que durant tot el matí no van parar de cuinar. Segons indiquen, servir prop de mil comensals suposa un repte organitzatiu que no es pot assolir sense una bona organització. El dinar conserva tots els ingredients tradicionals d'un àpat d'un dia d'hivern de qualsevol casa de pagès del Ter Brugent i on un dels ingredients estrella són els greixons o xinxarrels.
Temes
Més a Comarques
-
Més de 700 alumnes participen en la 37a edició del concurs de murals al carrer de Blanes
-
L'exgerent de la Regió Sanitària de Girona Miquel Carreres entra al Consell d'Aministració de l'IAS
-
L'hospital d'Olot premia un sistema de monitoratge amb intel·ligència artificial
-
L’Idibgi publica un joc virtual de divulgació científica