Segueix-nos a les xarxes socials:

El Workshop 2018 de RCR aplega 117 estudiants d'arquitectura a Olot

Treballaran la singularitat de Castellfollit de la Roca. Han programat 10 conferències obertes al públic. Abasten temes de dansa i audiovisuals

Cent disset estudiants i joves arquitectes de 31 països participaran en els tallers internacionals organitzats per l'equip RCR, format per Rafel Aranda, Carme Pigem i Ranom Vilalta i la fundació RCR Bunka.

El Workshop Internacional RCR tindrà lloc entre el 31 de juliol i el 17 d'agost. Durant aquest temps, els participants desenvoluparan projectes referents a la potenciació de la singularitat de Castellfollit de la Roca, la creació d'un tanatori a l'àmbit del cementiri d'Olot i el projecte d'una taula de treball com a element central de l'espai de creació La Vila que RCR impulsa a la Vall de Bianya.

Fa poc, l'equip d'arquitectes va comprar la finca La Vila a la Vall de Bianya per tirar endavant un projecte destinat a crear un focus de desenvolupament de l'arquitectura internacional. El projecte, conegut com «el somni», centra l'exposició del pavelló català a la Biennal d'Arquitectura de Venècia.

El workshop també abasta programes de formació en temes audiovisuals, fotografia, escenografia, dansa i disseny gràfic.

Com en cada edició, el programa compta amb una desena de conferències al pati de l'Hospici, a les 19.30. Enguany, el motiu de reflexió és el buit.

La primera ponència tindrà lloc dilluns. La farà el director d'escena, Paco Azorín. El títol és «L'espai poètic: el que es veu és una visió de l'invisible». L'1 d'agost, Josep Maria Mallarach (doctor en Biologia i Medi Ambient) parlarà del buit en la natura i la reconnexió amb ella.

El 6 d'agost, el fotògraf Isao Suzuki, tractarà la imatge silenciosa. El 7 d'agost, Ivan Pintor, doctor en comunicació audiovisual, explicarà la litúrgia del buit i l'estètica cinematogràfica de la negativitat.

El 9 d'agost, Pep Ramis i Maria Muñoz, de la companyia de dansa Mal Pelo, parlaran d' El silenci o la possibilitat d'imaginar. El 10 d'agost, el premi Pritzker 2014, Shigeru Ban parlarà de matèria, estructura i espai. I, el 15 d'agost, l'arquitecte, Xavier Ros Majó exposarà la naturalesa de l'edifici.

El divendres 17 d'agost, tindrà lloc la clausura del Workshop Internacional RCR 2018. Consistirà en la presentació de treballs i el lliurament de diplomes.

El 2017, RCR va guanyar el premi Pritzker que els ha donat rellevància arreu del món i els ha potenciat el Workshop.

Prem per veure més contingut per a tu