Segueix-nos a les xarxes socials:

Les víctimes mortals per les continuades onades de calor augmentaran pel canvi climàtic

Si les persones no poden adaptar-se a les temperatures climàtiques futures, les morts causades per onades de calor a les regions tropicals i subtropicals, seguides de prop per Austràlia, Europa i els Estats Units, segons mostra un estudi global liderat per la Universitat de Monash (Austràlia) en el qual també ha participat el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC).

Publicat aquest dimarts a la revista científica PLOS Medicine, és el primer estudi mundial que prediu les morts futures relacionades amb les onades de calor, amb l'objectiu d'ajudar a les administracions en la planificació d'estratègies d'adaptació i mitigació del canvi climàtic

Els investigadors van desenvolupar un model per estimar el nombre de morts relacionades amb les onades de calor a 412 llocs de 20 països durant el període de 2031 a 2080. S'estima que a Espanya es produirà un increment del 292% en les morts causades per onades de calor, en comparació amb el període comprès entre els anys 1971 i 2010. No obstant això, aquest augment de les víctimes es veuria reduït en els escenaris que apliquessin estratègies de mitigació per limitar les emissions de gasos d'efecte hivernacle.

Prem per veure més contingut per a tu