Segueix-nos a les xarxes socials:

Només 15 centres gironins s'acullen al programa contra el «bullying» d'Ensenyament

Fins a 6 escoles i instituts de la província s'incorporen enguany a la primera fase del projecte, mentre que els 9 que ja en formaven part l'any anterior continuaran amb el segon curs

Només 15 centres gironins s'acullen al programa contra el «bullying» d'EnsenyamentXAVIER VALERI

Tan sols 15 centres de les comarques de Girona participaran aquest curs 2017-2018 en el programa contra l´assetjament escolar del Departament d´Ensenyament #aquiproubullying. D´aquests centres, L´Empordà-San José de Roses, els Salesians de Ripoll, l´escola Joana d´Empúries de Castelló d´Empúries, i els instituts Bosc de la Coma d´Olot, el de Maçanet de la Selva i el Rocagrossa de Lloret de Mar són els 6 que han estat seleccionats enguany per iniciar un projecte de dos cursos, del qual aplicaran les fases de formació i elaboració d´un projecte propi durant el curs 2018-2019, i la d´implementació i avaluació del projecte el 2019-2020.

Els 9 centres restants ja van acollir el programa el curs passat i incorporaran aquest proper curs les dues darreres fases. Es tracta de les escoles Casa Nostra de Banyoles, La Salle i Carme Guasch de Figueres, Guilleries de Sant Hilari, L´Esculapi de l´Escala, Sant Esteve de Guialbes de Vilademuls, l´institut escola de Lloret de Mar, i els instituts de Palamós i Ramón Coll i Rodés de Lloret.

L´alumne, al centre

Inspirant-se en els programes KiVa de Suècia, o el Programa Sentinelles et Référents de França, #aquiproubullying posa l´accent en l´alumnat, implicant-lo de forma activa en l´observació, detecció i acompanyament dels casos. En altres paraules, Ensenyament busca que els mateixos estudiants abandonin el paper de testimoni silenciós que, sovint, mantenen davant l´assetjament a altres companys i actuïn de manera activa per erradicar aquestes conductes. Amb aquesta estratègia, l´administració pretén arribar allà on professors i famílies no poden accedir, cosa que implica tant els espais físics -com el pati o el gimnàs- com els virtuals, com les xarxes o el Whatsapp.

El programa va dirigit a centres tant públics com privats concertats que cursin ensenyaments obligatoris i assumeixin el compromís de desenvolupar el projecte que possibiliti prevenir i aturar l´assetjament escolar. Aquests centres han d´haver treballat l´assetjament escolar anteriorment. A més, la participació en el projecte ha de tenir el suport de més del 70% del Consell Escolar.

En la convocatòria d´enguany s´hi van presentar un total de 39 centres educatius arreu de Catalunya, dels quals tan sols dues candidatures van ser desestimades. Tots els 6 centres gironins van ser seleccionats. Aquestes institucions se sumen a les 140 escoles i instituts catalans, 9 de les quals gironines, que van formar part del projecte des de la seva estrena el curs passat i que aquest any seguiran amb la implementació. A falta de completar el cicle als primers participants, encara no se n´han pogut avaluar els resultats.

Prem per veure més contingut per a tu