Segueix-nos a les xarxes socials:

La Santjoanenca guanya el Cos Iris de les Festes del Tura

?Van participar-hi una dotzena de carrosses ?Al final, va tenir lloc la batalla de les flors

La Santjoanenca guanya el Cos Iris de les Festes del TuraddG

La Sanjoanenca de Sant Joan les Fonts, una de les colles més conegudes dels carnavals de la Costa Brava, es va imposar en el Cos Iris de les Festes del Tura d'Olot, que va tenir lloc entre les 20 i les 22 hores. Es tracta d'un dels actes amb més tradició de les festes, i des de fa anys està organitzat pel Centre d'Iniciatives Turístiques d'Olot.

El doble de carrosses que en els darrers anys van voltar a l'entorn de la plaça Clarà pel fet de ser unes festes lligades a la creixent importància social del carnaval.

Enguany, les Festes del Tura estan connectades amb el carnaval a través del pregó de la colla Carnavalesca d'Olot i Castellfollit de la Roca, que va tenir lloc el primer dia. Per això, ahir les carrosses i les comparses van tenir un aire dels carnavals i algunes de les colles eren clàssiques del carnaval d'Olot i dels carnavals de la Costa Brava: Carnavàlia, els Marrinxos, els Titots, els Marxosos de Santa Pa o la Santjoanenca, que va guanyar.

Les carrosses que van passejar ahir estaven inspirades en els elements del món i en la faràndula de les festes: el cap de lligamosques i els nans. També hi havia carrosses referents a la música, al circ, al volcà Montsacopa o a la sèrie els Picapedra.

Les carrosses d'Olot estan fetes amb flors de paper perquè la seva existència no vagi més enllà de le festes del Tura. Quan han fet les dues voltes d'exhibició, els integrants de les carrosses desfan les flors i les llencen al públic, que respon amb papers de colors i cintes. Es tracta de la batalla de les flors.

Prem per veure més contingut per a tu