Nou cop policial contra la venda de falsificacions de roba i complements de marques arreu de les comarques gironines. Els Mossos d'Esquadra van desplegar ahir al matí un macrooperatiu amb el principal objectiu de perseguir delictes contra el patrimoni i la propietat industrial. El dispositiu, amb agents de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC), seguretat ciutadana i l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), va ser batejat amb el nom de Draps 4.

L´operatiu va començar al voltant de les onze del matí amb entrades simultànies a botigues de cinc poblacions de la demarcació: el Pertús, Roses, Platja d'Aro, l'Estartit i Lloret de Mar. Acompanyats per perits, van analitzar les peces de roba i els complements per detectar les falsificacions. Després, van començar a omplir les caixes per endur-se les peces falses comissades.

Una de les localitats on hi va haver més escorcolls va ser al Pertús, un dels punts on se solen vendre més falsificacions aprofitant que és zona fronterera i on els Mossos van entrar a almenys quatre botigues. El president de l'Associació de Comerciants de la Jonquera i El Pertús, Bruno Comas,va celebrar les actuacions policials per intentar combatre la venda de falsificacions.

«Entre el Pertús i la Jonquera tenim 120 botigues que venen coses d'aquestes i arriba un moment que no ens surten els números als que venem de forma legal», va afirmar Comas, que va afegir també que, a més, la proliferació d'aquest tipus de botigues ha fet canviar el perfil del comprador. «Ens sentim una mica frustrats per aquest canvi en la clientela, ara només venen a buscar aquest tipus de producte», va lamentar.

Tot i que va celebrar els reiterats dispositius policials que es fan a la zona, va lamentar que només «unes hores després» que els agents s'enduguin milers de peces de roba i complements comissades, tornen a obrir persiana i amb la botiga plena de gènere. «Això demostra que no tenen por de res», va exposar.

«Tan de bo hi poguessin haver dispositius com aquest cada setmana, així potser trobaríem una solució», va opinar el president dels comerciants que també va lamentar la lentitud dels processos judicials.

El macrooperatiu dels Mossos d'Esquadra persegueix delictes contra el patrimoni i contra la propietat industrial. Els perits comproven l'autenticitat de desenes de marques conegudes.

Fa dues setmanes la Guàrdia Civil també va desplegar un operatiu a la Jonquera i pocs dies després a Lloret de Mar contra la venda de còpies de la marca Michael Kors. Aquests dos dispositius es van saldar amb 3.000 peces comissades valorades en 534.000 euros. Els agents van inspeccionar 12 locals arran de la denúncia de la marca.