Segueix-nos a les xarxes socials:

1.326 parelles en 15 anys de voluntariat lingüístic a Olot

La demanda dels serveis dels voluntaris per a la llengua ha anat paralel·la a la immigració

El programa el Voluntariat per a la Llengua Durant aquests 15 anys, 1.326 parelles han participat en el projecte. En l'inici el Voluntariat va ser una prova pilot que va aplegar 20 parelles. Segons el Servei de Català d'Olot, el voluntariat va augmentar a mesura que ho feia el flux migratori. És a dir, la demanda de l'aprenentatge del català ha seguit una línia paral·lela a l'arribada d'immigrants

L'exercici 2005-2006 amb 138 parelles i el 2015-2016 amb 126 parelles van ser els cursos amb més participació. El 2017 van participar 78 parelles.

En un principi, el Voluntariat estava cenyit a Olot ciutat i no va ser fins al 2013 que el Servei de Català d'Olot va estendre el projecte a la resta de la Garrotxa. De manera progressiva s'hi varen afegir els municipis de les Planes d'Hostoles, Sant Feliu de Pallerols i Besalú.

L'any 2015, de les 110 parelles, 20 van funcionar en els pobles de la rodalia d'Olot. El 2016, el Servei de Català va poder fer 98 parelles a Olot i 28 a la resta de la Garrotxa. El 2017 van fer 78 parelles lingüístiques de les quals 15 eren a la Garrotxa.

A banda del nombre de persones directament implicades en el programa, el Voluntariat per a la Llengua també compta amb una xarxa d'establiments adherits que hi col·laboren i hi donen suport.

Així doncs, 12 establiments d'Olot col·laboren en el programa i ofereixen descomptes a les parelles lingüístiques. A més, el Voluntariat per a la Llengua té signats acords de col·laboració amb 10 entitats i organismes de la ciutat per tal de crear vincles amb el teixit associatiu.

A tota la demarcació de Girona, 37 municipis participen en el Voluntariat per a la Llengua, i 175 entitats i 266 establiments col·laboren amb el Voluntariat per a la Llengua.

El Voluntariat per a la Llengua és un dels programes de més llarga durada i de més èxit del Servei de Català.

Prem per veure més contingut per a tu