Segueix-nos a les xarxes socials:

Gairebé un 7% dels gironins de més de 15 anys tenen diabetis

Segons l'Enquesta de Salut, Girona és la regió sanitària amb menor percentatge de població diabètica. A Catalunya es detecten cada any uns 700 casos nous del tipus 1

Gairebé un 7% dels gironins de més de 15 anys tenen diabetiscsms

Gairebé un 7% de la població gironina de més de 15 anys té diabetis. Segons l'Enquesta de Salut 2016-2017, la regió sanitària de Girona és el territori català amb menys població diabètica, un 6,8%, pel 8,4% del global de Catalunya, una taxa que en el cas de les Terres de l'Ebre, per exemple, arriba a l'11%.

En general, a Catalunya hi ha uns 600.000 persones amb diabetis, una malaltia que afecta més els homes que les dones (8,9% enfront d'un 6,9%); augmenta en l'edat en tots dos casos, passant de 1,4% de prevalença en el grup de 15 a 44 anys al 22,8% en la població de 65 i més anys.

A més, la diabetis presenta un clar gradient social. Les persones amb nivell d'estudis primaris o sense estudis tenen quasi 5 vegades més de probabilitat de patir-ne respecte la població amb estudis universitaris, tant en homes com en dones.

Un 65% de les persones que declaren ser diabètiques són, a més, hipertenses. El 49,4% presenten excés de pes i un 13% són fumadores.

Cada any es diagnostiquen uns 700 casos nous de diabetis tipus 1 a Catalunya, un 75% d'ells en persones de menys de 30 anys, segons dos nous informes del Servei Català de la Salut (CatSalut) publicats coincidint amb el Dia Mundial de les Diabetis, que es commemorava ahir, i que analitzen la prevalença, la incidència i la mortalitat de les persones que pateixen diabetis mellitus tipus 1 i 2 ateses pel sistema sanitari públic.

Dels informes del CatSalut també s'extreu que els homes tenen un 20% més de risc de patir diabetis que les dones i que la prevalença superior en homes és en els grups d'edat de 65 a 74 anys i que, en canvi, en les dones la prevalença més alta se situa entre els 70 i els 84 anys.

Un dels informes dedica un capítol a l'embaràs i al part de les dones amb diabetis mellitus tipus 1. Cada any unes 140 dones amb diabetis 1 donen a llum amb normalitat a Catalunya.

Prem per veure més contingut per a tu