Segueix-nos a les xarxes socials:

La primària de Vilafant i Figueres es mobilitza pel Dia Mundial Sense Alcohol

Els professionals impulsen accions tota la setmana per sensibilitzar la ciutadania sobre el consum responsable

Els professionals de l'atenció primària de Vilafant i Figueres es mobilitzen aquests dies per fer actuacions de sensibilització per evitar un abús de l'alcohol, coincidint amb la IX Setmana del cribratge de l'alcohol i el Dia Mundial Sense Alcohol que se celebra avui. Al llarg de tota la setmana realitzen diferents activitats d'educació, prevenció i cribratge del consum d'alcohol entre la població, que es fan des de la mateixa consulta. Els pacients amb un resultat de consum de risc, se'ls fa una breu intervenció i se'ls dona informació per sensibilitzar-los dels riscos i problemes de l'abús.Durant tota la setmana, a més, hi ha una taula informativa als centres de salut, des d'on es reparteixen tríptics i s'informa la ciutadania.

A Vilafant, amb la col·laboració de diverses entitats del municipi, també es faran activitats especialment dirigides als adolescents, com ara una consulta d'infermeria, una xerrada a les famílies avui a les set a l'institut sobre «Sortir de festa i consum: conductes de risc associades a les nits de festa. Abús d'alcohol i altres drogues, conducció i relacions sexuals».

També es fan activitats encaminades a sensibilitzar els joves de gaudir de la festa sense alcohol, com una exposició al vestíbul de l'institut elaborada pels alumnes de 4t d'ESO o un taller el dia 23 d'elaboració de còctels sense alcohol.

Per la seva banda, professionals del CAP i del CAS de Figueres faran una intervenció al mercat municipal avui coincidint amb el Dia Mundial Sense Alcohol. També comptaran amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana.

Prem per veure més contingut per a tu