Segueix-nos a les xarxes socials:

SOS Menjadors veu «maquillatge» en el procés participatiu obert per Ensenyament

La Conselleria demana «aportacions» al nou decret de menjadors escolars a través d'un formulari a internet, quan el text fa dos mesos que es negocia

SOS Menjadors veu «maquillatge» en el procés participatiu obert per Ensenyamentaniol resclosa

Una operació de maquillatge, així és com la Coordinadora SOS Menjadors Escolars Públics veu el procés participatiu que el Departament d'Ensenyament . La consulta, que arriba gairebé dos mesos després que circuli l'esborrany del nou decret i que desenes d'ajuntaments hagin aprovat mocions en contra, consisteix enun breu formularisense apartats específics, amb un espai únic detinat a escriure-hi «aportacions».

Ensenyament ha tardat cinc dies a crear la pàgina des que el conseller, Josep Bargalló, va anunciar l'obertura del procés. Ho va fer divendres, a la sortida d'una reunió amb un dels consistoris partidaris de la retirada del decret, a Vilanova i la Geltrú. Aquesta tardor, d'acord amb el registre de l'entitat que promou la moció, SOS Menjadors, a Girona ja han aprovat la moció els ajuntaments de la capital, de Banyoles, de Caldes de Malavella, de Cassà de la Selva i de Torroella de Montgrí, a més del Consell comarcal del Gironès.

Preguntes generals

Així, en plena negociació del decret i quan ja s'han presentat al·legacions al text provisional, tal com ha fet la Coordinadora d'AMPAs i AFAs del Gironès, el Departament d'Ensenyament acaba d'activar la consulta en línia -ho va fer dimarts a la tarda.

Abans del formulari, la Conselleria planteja quatre preguntes sobre com millorar la qualitat educativa i alimentària dels menjadors escolars, sobre el que s'ha de tenir en compte perquè «les adjudicacions atenguin únicament criteris de qualitat del servei» i sobre les competències que hauria de tenir la comissió de menjadors que triï el consell escolar de cada centre, el mecanisme que Ensensenyament ha previst per «garantir la participació de les famílies en la gestió del servei». Per fer-hi aportacions, l'eina ofereix un model en el qual l'usuari s'ha d'identificar i ofereix una casella per fer-hi els comentaris pertinents.

El portaveu de SOS Menjador, Jordi Estalrich, ahir va qualificar d'«estratègia de maquillatge» el web creat pel Departament i va reclamar un «debat real» en el qual participin les famílies, els docents i totes les administracions implicades, però sempre després d'aturar el decret de menjadors que està sobre la taula. Estalrich va dir que «ens estranya que, amb totes les mobilitzacions a Girona i arreu de Catalunya, el Departament continuï amb aquesta persistència». Col·lectius com la seva coordinadora demanen al conseller des de fa setmanes que aturi el decret perquè, en paraules del portaveu, «no té sentit dir "vull parlar" amb vosaltres i fer el que vol». «El debat real -va afegir- és el que es crea amb la comunitat educativa i per territoris, perquè no és el mateix Girona o Lleida, i Ensenyament té l'estructura suficient per crear taules de treball territorials».

Reacció a la pressió

Ell mateix va explicar que SOS Menjadors té la percepció que l'obertura d'aquest procés participatiu és una reacció a la pressió de les famílies, col·lectius educatius i alguns partits polítics.

Prem per veure més contingut per a tu