El pressupost de la Diputació de Girona per al 2019, que s'ha d'aprovar demà, augmentarà un 6% i se situarà en 141,1 milions d'euros. El president de l'ens, Miquel Noguer, ha destacat que és un pressupost "continuista" amb el dels darrers anys i que les seves línies generals seran "innovació, sostenibilitat i acció social". També ha aplaudit el fet que es tancarà l'any 2018 amb un 0% d'endeutament, quan fa pocs anys la institució arrossegava fins a cent milions de deute. L'endeutament podria arribar al 6% l'any que ve per a l'execució de projectes del fons europeu Feder, tot i que Noguer ho veu "poc probable".

Noguer ha destacat especialment l'evolució del fons de cooperació i econòmica social, que ha crescut paulatinament des dels 13 milions d'euros del 2016 fins arribar als 19,5 milions per al 2019. En aquest sentit, ha assenyalat que els ajuts als ens locals és la principal raó de ser de la Diputació, i ha assenyalat que no volen ser només una "repartidora" de subvencions sinó que també aposten per oferir serveis als ajuntaments.

Pel que fa a les inversions, les principals partides aniran per al projecte Feder de Vies Verdes (5,1 milions), inversió en xarxa viària (4,9 milions), un projecte Feder per a millorar l'enllumenat públic exterior (3,7 milions), inversió en calderes i xarxes de calor (2,8 milions), renovació de museus (988.000 euros), inversions en edificis i altres construccions (733.000 euros) i 212.000 euros per a aplicacions informàtiques.