L'Institut Català de la Salut (ICS) ha renovat, una vegada més, la certificació de qualitat ambiental europea EMAS. En total, ja són 78 els centres que disposen d'aquesta distinció, cosa que implica que avaluen l'impacte sobre el medi ambient de les seves activitats i implanten sistemes de millora contínua. En el cas de les comarques gironines, hi ha quatre centres d'atenció primària amb el segell mediambiental: el de Bàscara, el de Llançà, el de Vilafant i el de Montilivi, a la ciutat de Girona.

L'obtenció del segell de qualitat de l'Eco-Management and Audit Scheme (EMAS) indica que aquests centres compleixen amb els màxims nivells de qualitat mediambiental.

La consecució d'aquesta certificació, que té caràcter voluntari, comporta també l'obtenció de l'acreditació ISO 14.001, que ja havien assolit tres centres d'atenció primària (CAP).

En total, doncs, són 81 els centres de l'ICS que tenen implantat un sistema de gestió ambiental. D'aquests, 79 són CAP, un és un consultori local i l'altre és un edifici administratiu.

Amb la renovació de la certificació EMAS, l'ICS adapta el seu sistema de gestió ambiental a les exigències de la nova normativa, que estableixen condicions més estrictes als centres.

La renovació ha suposat la realització d'una nova versió de la Declaració ambiental de l'ICS, en què es destaca una reducció significativa del consum de recursos naturals (com l'energia, l'aigua i el paper) i de la producció de residus perillosos i no perillosos en els centres que tenen la certificació EMAS.