Adaptar la cuina tradicional als pacients amb disfàgia
Ictus Girona organitza un taller gastronòmic per a pacients amb dificultats per empassar
L'associació Ictus Girona va oferir dilluns un taller de cuina per cuidadors, familiars i pacients amb disfàgia, un trastorn que dificulta o impedeix el pas dels aliments sòlids o líquids de la boca fins a l'estómac. Amb l'objectiu de mostrar com adaptar plats de la cuina tradicional, va servir per conscienciar de la importància de l'ús d'espessidors i de l'adaptació de les textures de la dieta per a una bon maneig de la disfàgia.
Durant la sessió també s'hi van ensenyar les textures i viscositats correctes per a una deglució segura i eficaç per a cada tipologia de pacients i s'hi van mostrar tècniques culinàries senzilles que puguin fer servir el dia a dia als pacients.
La sessió formativa va es fer al Centre Cívic Barri Vell-Mercadal de Girona i estava presentada per la dietista i nutriconista Mireia Guzmán Costa de Gastronomía Nutricional (GAN), juntament amb la empresa T. Aliment, especialitzada en productes de nutrició adaptada.
Temes
Més a Comarques
-
Gràfic interactiu: aquests són els municipis gironins amb més piscines
-
La Fundació Impulsa becarà a joves vulnerables del Gironès perquè estudiïn FP
-
Reclamen l’impuls del Tren-Tram entre Olot i Girona, amb parades a Banyoles o Serinyà
-
Hipra preveu tenir a la tardor una vacuna contra la covid adaptada a la variant JN.1