Segueix-nos a les xarxes socials:

Un noi de 16 anys de Ripoll rebrà entrenament de la NASA aquest estiu als Estats Units

L'ambaixada ha seleccionat vuit joves espanyols en un concurs per celebrar els 50 de l'arribada a la lluna

Un noi de 16 anys de Ripoll rebrà entrenament de la NASA aquest estiu als Estats Units

Un alumne de quart d'ESO del col·legi Vedruna, és un dels vuit estudiants espanyols seleccionats per rebre un entrenament espacial a la NASA aquest estiu a Alabama. El jove ha participat en un concurs de l'ambaixada a Madrid, convocat amb l'objectiu de commemorar els cinquanta anys de l'arribada de l'home a la lluna, el 21 de juliol de 1969.

Miquel Belda, de 16 anys, ha estat escollit entre 712 candidatures de joves d'entre 15 i 17 anys, «segurament la futura elit de la ciència i la tecnologia espanyoles» -tal com indica l'ambaixada al web del concurs-, ja que el certamen estava obert a bons estudiants de ciències amb habilitats especials en tecnologia, física i matemàtiques, a més de tenir un bon domini de la llengua anglesa. Entre els vuit escollits hi ha una altra estudiant catalana, de Santpedor, Noah Vendrell.

Deu dies a Alabama

Els joves rebran la formació d'astronauta entre el 3 i l'11 d'agost a l'Advanced Space Academy (Alabama) amb totes les despeses pagades. Un cop feta la selecció, la setmana passada el cònsol general dels Estats Units a Barcelona, Robert Riley, va rebre Belda i Vendrell per felicitar-los i gestionar els tràmits del viatge.

Els altres sis estudiants elegits són Maria Álvarez, de l'institut El Palmeral, d'Almeria; Amanda Coso, de l'institut Cervantes, de Madrid; Laurentiu-Ioan Dragan, de l'institut Vicente Aleixandre, de Pinto (Madrid); Gerard Mendoza, del complex educatiu Mas Camarena, de Bétera (València); Laura Rojo, del col·legi San Pedro i San Felices, de Burgos; i Juan Carlos Saavedra, de l'institut San Diego, d'Alcalá de Puerto del Rosario (Fuerteventura). L'ambaixada també ha designat dos suplents, de Màlaga i Càceres.

L'Ajuntament de Ripoll, que va difondre la informació, va felicitar l'alumne del Vedruna, va destacar el talent dels joves i que «portarà el nom de Ripoll fins a la NASA».

Prem per veure més contingut per a tu