La façana de l'ajuntament de Girona presentava ahir un nou aspecte. La bandera espanyola que onejava a la part alta del consistori va ser substituïda per una bandera negra, símbol de la no rendició. Fonts municipals van afirmar que es tractava d'«una acció anònima» i que es retornarà a la normalitat avui.

L'aparició d'aquesta bandera va provocar ja la reacció de Ciutadans. El seu portaveu a l'Ajuntament de Girona, Daniel Pamplona, va considerar que «s'han creuat totes les línies vermelles» amb la substitució de la bandera espanyola a la façana consistorial per una bandera negra que significa «lluitar sense treva». Pamplona va exigir «la immediata restitució» de totes les ensenyes oficials a la façana de l'ajuntament i va recordar que «s'està infringint la llei de banderes».

Paral·lelament, Pamplona va sol·licitar al govern de Marta Madrenas que investigui qui ha penjat aquesta insígnia i se'l sancioni. «No ens serveix que digui que es tracta d'una acció anònima perquè no podem tenir gent sense identificar passejant impunement per tot l'Ajuntament», va reblar. A més, el regidor va anunciar que demanarà «la revisió d'absolutament totes les càmeres» per identificar-ne l'autor «i després es prendran les mesures legals oportunes».

Aquesta no és la primera vegada que la bandera espanyola desapareix de la façana. El cas més recent es remunta a l'11 de setembre del 2018, quan la insígnia va desaparèixer. També va passar a la Diada de 2016 perquè Madrenas va afirmar que s'havia portat a netejar.