Segueix-nos a les xarxes socials:

Riuades d'escuma del mar inunden els carrers de Tossa de Mar i Llançà

El fenomen natural que es dona en determinades condicions va generar expectació entre els veïns

El temporal omple d'escuma de mar carrers de Tossa de Mar

32

El temporal està deixant imatges insòlites o poc habituals. A Tossa de Mar l'escuma del mar va inundar els carrers propers que van sorprende veïns i comerciants. Amb menys intensitat el fenomen causat per la materia orgànica del mar en determinades condicions es va poder veure també a algun punt de Llançà i a la Catalunya Nord, a Banyuls.

El fenomen es produeix quan el plàncton del mar que està format per proteïnes, lípids i aminoàcids que es generen de l'activitat biològica d'aquests organismes en unes determinades condicions crea aquesta mena d'escuma.

Però l'espectacularitat d'ahir es devia a la gran quantitat de matèria que es va convertir en una mena de riu d'escuma i aigua que recorria i cobria completament els carrers propers de la zona urbana propera a la platja de Tossa de Mar des d'on arribaven les onades. La situació afectava tant els habitatges com els negocis que es troben en aquest punt. El vent, a més, feia volar l'escuma. La situació va generar l'expectació de molts veïns per gravar el fenomen que es dona en poques ocasions.

El fenomen es va viure entre la matinada i ahir al matí. Els serveis de Tossa treballaven hores més tard per poder recuperar la normalitat als vials urbans. Fonts de l'Ajuntament van lamentar que aquest problema castigui negocis i habitatges.

Prem per veure més contingut per a tu