Segueix-nos a les xarxes socials:

Negocien com aplicar la sentència de la planta de residus

Negocien com aplicar la sentència de la planta de residusfoto: x.V.

El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Santi Reixach (JuntsxCat), en l'últim ple del Consell Comarcal de la Garrotxa va donar compte de la primera reunió entre polítics i tècnics del Consell i de l'Ajuntament de Sant Jaume per negociar l'aplicació de la sentència de la ubicació de la planta de triatge de la Garrotxa als terrenys de Can Coma de Baix, a Sant Jaume de Llierca.

El president va explicar que després de la reunió van decidir deixar passar uns dies perquè cadascun dels actors pugui pensar la solució. També es va comprometre a mostrar una total transparència en tot el referent a les negociacions per la ubicació de la planta.

Abans, el tema de la planta de triatge havia estat plantejat pels representants de l'oposició Lluís Riera (CUP), Josep Guix (PSC) i Miquel Reverter (ERC).

Lluís Riera (CUP) havia demanat una reunió entre les parts implicades. Va recordar que un militant de la CUP s'enfronta «a penes de presó i multa» per causa d'una denúncia per injúries i calúmnies impulsada pel Consell Comarcal de la Garrotxa. També va puntualitzar que la sentència «dona una mica la raó a les al·legacions presentades per veïns i naturalistes».

El portaveu del PSC, Josep Guix, va posar sobre la taula que la planta pot anar a Can Coma de Baix sense cap més problema que respectar la línia d'espai protegit, cosa que segons fonts del Consell és molt possible. L'altre escull, segons Guix, són els accessos. Va apuntar que l'Ajuntament de Sant Jaume ha d'aprovar un nou accés per arribar a la planta.

Miquel Reverter (ERC) va mostrar la total «disposició per part del nostre grup per poder trobar una solució com més aviat millor a la planta». Va plantejar que no disposar de la planta de triatge té un cost d'un milió d'euros anual que repercuteix en el que paguen els habitants de la Garrotxa per la recollida i gestió dels residus.

Prem per veure més contingut per a tu