Segueix-nos a les xarxes socials:

L'estació de la Vall de Núria substitueix el telecabina per un telefèric amb més capacitat

Des del juny passat, el telecabina estava aturat per millores i ara permetrà portar 415 persones cada hora

L'estació de la Vall de Núria substitueix el telecabina per un telefèric amb més capacitat· FGC

L'estació de Vall de Núria comptarà des d'aquest dissabte amb un telefèric que substituirà l'anterior telecabina, la capacitat doblarà en passar de 220 a 415 persones per hora.

Segons informa Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), que gestiona la instal·lació, les obres de renovació d'aquest remuntador que puja des del final de les pistes fins a l'alberg de Pic de l'Àliga, han finalitzat després que el procés de canvi arrenqués el juny passat.

El nou equipament ofereix cabines més àmplies i s'està en procés de licitació d'un ascensor que connectarà l'andana de l'estació de tren cremallera amb la zona d'embarcament del telefèric, que estarà així adaptat completament a persones amb mobilitat reduïda.

Per dur a terme aquesta renovació, s'ha aprofitat part del material de l'Aeri d'Esparreguera, que està fora de servei des de 2012 per falta de demanda.

La telecabina substituïda a Vall de Núria portava 31 anys en funcionament i havia arribat a la fi de la seva vida útil, mentre que el telefèric disposa de quatre habitacles amb capacitat per a dotze persones cadascuna.

Prem per veure més contingut per a tu