Segueix-nos a les xarxes socials:

El sector de la discapacitat intel·lectual reclama un augment de pressupost urgent

Demanen que s'impedeixi prestar serveis a empreses amb ànim de lucre

El sector de la discapacitat intel·lectual reclama un augment de pressupost urgentddg

El front comú creat per deu entitats del sector de la discapacitat intel·lectual de Girona, l'associació Iura, i la Federació Allem, que n'agrupa disset més de Lleida, reclamen un increment urgent del pressupost per atendre aquestes persones, la millora del seu finançament i el model dels centres especials de treball, impedint l'accés d'empreses amb finalitat de lucre.

Aquestes peticions s'han acordat en una reunió mantinguda a Girona, que tenia com a objectiu compartir experiències i debatre sobre els principals reptes del sector de la discapacitat.

Les vint-i-set organitzacions gironines i lleidatanes demanen un pla urgent que actualitzi i augmenti el pressupost destinat als serveis d'atenció a persones amb discapacitat, una acció que consideren que ha d'anar en paral·lel a la revisió del Pla estratègic dels Serveis Socials de la Generalitat. Alhora, reclamen a l'administració una llei que garanteixi que aquests serveis els prestin entitats socials sense ànim de lucre i que eviti l'entrada d'empreses mercantils «que es lucrin amb els serveis per a la discapacitat». L'associació Iura, creada l'estiu del 2019, integra entitats i fundacions de Girona, Sarrià de Ter, Palamós, Blanes, Arbúcies, Olot, Figueres, Puigcerdà i Ripoll.

Prem per veure més contingut per a tu