25 de març de 2020
25.03.2020
Diari de Girona

L'Estat permet l'obertura de l'hotel Travé de Figueres i el Nacional de la Jonquera

Els establiments allotjaran només els treballadors de serveis essencials . Podran oferir servei de restauració només per als clients i hauran de permetre l'ús dels lavabos als transportistes professionals

25.03.2020 | 09:51
L'Hotel Travé en una imatge d'arxiu.

L'Hotel Travé de Figueres i el Nacional de la Jonquera podran obrir les seves portes. Ho podran fer només per als treballadors de serveis essencials per donar-los allotjament, segons una ordre del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana que publica aquest dimecres el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). Són dos dels disset hotels inclosos de Catalunya. 

També estarà permès oferir el servei de restauració, però únicament a les persones que s'hi trobin allotjades. I hauran de permetre l'accés als lavabos als transportistes professionals. 

L'ordre ministerial deixa clar que els establiments continuaran tancats al públic general però que podran obrir per treballadors de serveis de manteniment, metges, cossos i forces de seguretat de l'Estat, reparació d'obres d'interès general, camioners, tripulacions de vaixells pesquers, operaris de reparació de subministraments bàsics o de l'àmbit sanitari, portuari, aeroportuari o ferroviari, entre d'altres previstos en el decret d'alarma arran de l'emergència sanitària del coronavirus.

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha establert un llistat d'allotjaments arreu de l'Estat que seran considerats serveis essencials i que hauran de donar servei a aquests col·lectius. Del total, a Catalunya n'hi ha 17, dels quals la gran majoria es troben a la demarcació de Barcelona, a més de Figueres, La Jonquera i Tortosa. Tot i així, el govern espanyol obre la porta a actualitzar o revisar el llistat d'aquestes establiments i a què d'altres ho facin voluntàriament però només per als treballadors de serveis essencials.

Restauració per als allotjats i transportistes

Així mateix, l'ordre ministerial preveu que s'ofereixin serveis de restauració en aquests establiments només per a les persones que s'hi trobin allotjades i hauran de permetre l'accés per als transportistes professionals de mercaderies perquè puguin fer ús dels lavabos.

Aquesta ordre ministerial s'ha publicat al BOE hores després de la reunió telemàtica del ministre Ábalos aquest dimarts al vespre amb els consellers autonòmics del ram, entre els quals hi havia el de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que també va reclamar al govern espanyol que anticipi el pagament previst en el pressupost del 2019 al sistema de Transport Públic corresponent a l'Autoritat del Transport Metropolità i que puja a 109 milions d'euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit