El nombre de pacients amb covid-19 hospitalitzats en unitats de vigilància intensiva ha crescut un 31% des de la setmana passada, dels 5.231 casos del dilluns es va passar als 6.861 d'ahir, augmentant així en 1.630 les noves hospitalitzacions en vigilància intensiva en una setmana. Tot i això, el ritme d'ascens d'entrades a l'UCI es va alentint.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, alertava dijous al Congrés dels Diputats que queden «setmanes molt dures» en la pressió de l'UCI pel fet que aquestes hospitalitzacions són de llarga estada i continuen entrant nous casos. Illa va avançar que durant la segona i la tercera setmana d'abril aquestes unitats arribaran a nivells «especialment preocupants». No obstant això, s'ha començat a observar una tendència de creixement alentit d'hospitalitzacions en vigilància intensiva, inferior a les dues xifres de setmanes anteriors, amb un màxim diari del 7,2% el dimarts i sempre per sota dels 400 casos.

La cap d'àrea del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat (CCAES), María José Sierra, va destacar ahir, després de la reunió del comitè tècnic de seguiment de la covid-19, «els grans esforços» del sistema sanitari per a «augmentar de manera impressionant» la capacitat de les unitats de vigilància intensiva.

Sierra va subratllar que les mesures de distanciament social «es comencen a notar» als hospitals, perquè descendeix el ritme de contagiats que necessiten ser ingressats. Va precisar que les xifres s'han de consolidar aquesta setmana, però que la sensació és que la pressió dels casos hospitalitzats a l'UCI «comença a relaxar-se en alguns casos».