Segueix-nos a les xarxes socials:

Científics descarten la propagació del coronavirus a través d'una picada de mosquit tigre

Investigadors de la plataforma de ciència ciutadana Mosquito Alert tranquil·litzen davant la preocupació pels possibles riscos de l'insecte

Els experts responsables del projecte de ciència ciutadana Mosquito Alert, pertanyents a diferents centres de recerca públics, tranquil·litzen la població: el mosquit tigre no transmet la malaltia del coronavirus Covid-19, tal com ho ha afirmat l'Organització Mundial de la Salut (OMS). La plataforma científica aclareix aquesta qüestió després d'haver rebut consultes sobre les possibilitats de contagi a través d'una picada de l'insecte, ja que aquesta estació de l'any és la més prolífica per a la seva cria.

Tal com recorden des de Mosquito Alert, la primavera implica una pujada de les temperatures que, a més a més, enguany arriba després de diversos episodis de pluja intensa i continuada; és a dir, es dona el context idoni per a la reactivació del mosquit tigre. Per aquest motiu -expliquen al seu blog-, «hi ha molta gent que es pregunta si el mosquit tigre, o qualsevol altra espècie de mosquit, pot transmetre el nou virus».

Davant d'aquesta pregunta, els investigadors remeten a una afirmació de l'OMS: «el nou coronavirus és un virus respiratori que es propaga principalment per contacte amb una persona infectada, a través de les secrecions respiratòries que es generen quan algú tus o esternuda».

Tot i això, Mosquito Alert entén que hi hagi dubtes raonables perquè diversos mosquits transmeten altres virus i patògens entre les persones que piquen. Ara bé, els científics -entre els quals n'hi ha del Centre d'Estudis Avançats de Blanes, la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats i el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals- aclareixen que un mosquit «injecta la seva saliva, però no la sang de la víctima anterior, que va digerir dies abans». O dit d'una altra manera, la sang que l'insecte extreu d'una persona malalta «va a parar al seu estómac, on la digestió destrueix els virus».

Prem per veure més contingut per a tu