Segueix-nos a les xarxes socials:

Descobreixen anticossos que bloquegen la infecció del virus a les cèl·lules

Investigadors internacionals fan el primer pas del tractament contra la malaltia Científics catalans investiguen teràpies per reduir-ne els efectes

Descobreixen anticossos que bloquegen la infecció del virus a les cèl·lules

Diversos investigadors han identificat un anticòs monoclonal humà que impedeix que el virus SARS-CoV-2 (COVID-19) pugui infectar cèl·lules cultivades, fet que suposa el primer pas per desenvolupar un tractament contra la malaltia, segons va informar ahir la revista Nature Communications.

A través d'aquest descobriment, a càrrec d'investigadors de la Universitat d'Utrecht, l'Erasmus Medical Centre i el Harbour BioMed (HBM), els científics confien que ajudi a desenvolupar anticossos humans per tractar o prevenir la malaltia respiratòria COVID-19 causada pel coronavirus SARS-CoV-2. La pandèmia de la COVID-19 s'ha propagat ràpidament per tot el món i ha infectat més de 3,3 milions de persones i ha provocat la mort fins ara de més de 235.000 pacients.

«Aquesta investigació és la continuació de la feina que els nostres grups han realitzat en el passat amb anticossos que tenen com a blanc la SARS-CoV que va sorgir el 2002/2003», va assenyalar Berend-Jan Bosch, investigador de la Universitat d'Utrecht. «Utilitzant aquesta col·lecció d'anticossos SARS-CoV, hem identificat un anticòs que també neutralitza la infecció de la SARS-CoV-2 en cèl·lules cultivades. Aquest anticòs neutralitzador té el potencial d'alterar el curs de la infecció en l'hoste infectat, donar suport a l'eliminació de virus o protegir un individu que no està infectat (però) exposat a virus», va assenyalar Bosch qui va notar que l'anticòs s'uneix a un domini conservat tant en SARS-CoV i SARS-CoV-2, fet que explica la seva capacitat per neutralitzar tots dos virus.

L'Idibgi en la recerca de teràpies

Una trentena d'agents del sistema català de recerca, entre els quals hi ha l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (Idibgi), investiguen les teràpies per combatre la COVID-19 i minimitzar-ne els efectes en la salut de les persones contagiades. Entre les línies de recerca en estudi figuren l'aplicació de fàrmacs ja existents per bloquejar els efectes del virus; la identificació i administració d'anticossos específics contra el SARS-CoV2; la potenciació de la resposta del sistema immunitari del pacient per detectar i atacar el virus i el disseny i prova de vacunes funcionals contra els coronavirus, entre d'altres. Concretament, l'Idibgi treballa per identificar fàrmacs IECA (inhibidors de l'enzim convertidor dangiotensina) ja en circulació que disminueixin l'activitat de l'enzim ACE2, la molècula per on s'internalitza el virus. L'equip liderat pel Dr. José Manuel Fernández-Real cerca contribuir a la disminució de casos greus per coronavirus i, en conseqüència, de la mortalitat que s'hi associa.?

Prem per veure més contingut per a tu