07 de juny de 2020
07.06.2020
Diari de Girona

Salut es prepara per a un rebrot d'octubre a abril

Un document del Sistema d'Emergències Mèdiques sobre les perspectives del virus planteja aquest escenari

06.06.2020 | 23:17
Salut es prepara per a un rebrot d'octubre a abril

El Departament de Salut es prepara per a un rebrot de coronavirus a partir del pròxim mes d'octubre i planteja, com el pitjor dels escenaris, que el pic màxim de la pandèmia en aquesta nova fase s'allargui fins a abril de l'any que ve.

Així consta en un document tècnic del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que aquest dissabte va publicar TV3, sobre les perspectives d'evolució de la pandèmia de coronavirus en els propers mesos.

Segons aquest document, el Departament de Salut ja s'està preparant per a un possible rebrot de la pandèmia que podria iniciar-se el proper mes d'octubre i aconseguiria el seu pic màxim entre finals d'aquest any i inicis del vinent.

Com el pitjor dels escenaris possibles, el document del Sistema d'Emergències Mèdiques planteja que aquest nou rebrot s'allargui, en el seu pic màxim, fins al 15 d'abril del 2021, tot i que seria d'intensitat menor que l'actual.

De fet, la possibilitat que hi pugui haver un rebrot no només a Catalunya sinó arreu del planeta és una opció que es contempla com a molt possible i els governs estan començant a preparar-se per fer-hi front. Això sí, ara compten amb l'experiència adquirida en aquesta «primera onada» que va agafar descol·locat a tothom o sense prou visió del que podia succeir tot i saber-ne ja les primeres conseqüències a la Xina.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit