La crisi del coronavirus s'està acarnissant amb tots els sectors laborals de la província. Prova d'això és que la gran majoria de poblacions de les comarques gironines van registrar fortes caigudes d'afiliats a la Seguretat Social durant el mes de juny. En conjunt, les comarques gironines han encetat l'estiu amb 30.000 empleats de menys respecte al sisè mes de l'any 2019, una xifra un 8% menor.

De tots els grans municipis de la província, només Olot ha augmentat el nombre d'afiliats a la Seguretat Social, i la crescuda és amb prou feines del 2,14%. La resta de poblacions presenten fortes davallades respecte al mateix mes de l'any passat.

Un dels sectors més castigats de la pandèmia és el del turisme, que al mateix temps té un pes enorme en l'economia gironina. Això, als municipis de la costa s'ha traduït en una pèrdua sagnant d'entre un 10 i un 44% menys d'afiliació. El cas més extrem és el de Lloret de Mar, municipi que ha perdut prop de 5.400 afiliats a la Seguretat Social, una baixada del 35%. Immediatament després venen altres poblacions costaneres com Roses (un 20% menys), Castell-Platja d'Aro (-16%), Blanes (-10,8%), Sant Feliu (-8,7%).

A les capitals de comarca i ciutats de més de 30.000 habitants (exceptuant-hi Olot) la pèrdua d'afiliats ha estat menor, però tot i així considerable: Salt ha registrat 616 treballadors menys; a Girona ciutat la davallada ha estat superior als 5.100 afiliats, un 6,67% menys, mentre que Figueres s'ha quedat 13.913 afiliats, un 4% menys. Els casos més extrems són els de la Vajol, Tossa de Mar o Sant Ferriol, que han perdut entre un 40 i un 50% dels afiliats. A l'altra banda hi trobem Esponellà (30% més), Regencós (35%) i la Cellera de Ter (75% més).