Segueix-nos a les xarxes socials:

Ripoll, el bressol de Catalunya

El monestir de Santa Maria està considerat com un dels edificis més importants de Catalunya, on destaca la seva portalada

Ripoll, el bressol de Catalunya

Parlar de Ripoll és parlar d'història mil·lenària. Considerada el bressol de Catalunya la capital del Ripollès reuneix un gran patrimoni cultural i històric al voltant del seu imponent monestir. La població està també marcada pels rius Ter i Freser.

Segons s'explica a la web municipal hi ha indicis dels primers vestigis a Ripoll de l'edat del bronze (1500-600 aC.), «quan sabem que un petit nucli humà de població vivia a prop dels rius Ter i Freser i a les muntanyes que donen personalitat a aquest indret. La troballa de destrals de bronze i algun dolmen així ho evidencia». Igualment, al segle IX els «habitants de la contrada començaren a aplegar-se a la intersecció dels dos rius. La causa que ho motivà fou l'inici de la repoblació del territori, aleshores sota domini dels francs, i un dels seus artífexs fou el comte Guifré el Pelós (840-897)». I aquest és el gran protagonista de la història de Ripoll. La capital del Ripollès té un gran p0tencial turístic també amb la seva cuina que es nodreix de productes i embotits de tota la comarca i de la vall de Camprodon. La seva situació prop de les pistes d'esquí gironines fa que la seva activitat turística també augmenti a l'hivern. No es pot anar a Ripoll sense visitar el seu majestuós monestir. Santa Maria de Ripoll reuneix la història i els inicis de Catalunya i es presenta com un dels «edificis més bells i evocadors de Catalunya. La portalada, la basílica i el claustre en fan un conjunt únic al món».

Prem per veure més contingut per a tu