Segueix-nos a les xarxes socials:

Entren en funcionament tres línies de bus que connecten la província de Girona i el sud de França

El grup gironí TEISA serà l'encarregat d'operar els trajectes, que començaran el dilluns 30 de novembre

La companyia gironina TEISA estrenarà el 30 de novembre tres línies internacionals d'autobús que connectaran diàriament la província de Girona amb poblacions transfrontereres del sud de França i possibilitarà l'enllaç amb Perpinyà previ transbord.

Mitjançant el projecte europeu ConnECT, que té com a socis la Generalitat, la Regió d'Occitània i el Consell Departamental dels Pirineus Orientals, es posaran en marxa tres recorreguts en tots dos sentits.

La línia C3 passa per Figueres, la Jonquera Els Limits, el Pertús i El Voló, la C4 uneix la capital empordanesa amb Maçanet de Cabrenys, Costoja i Sant Llorenç de Cerdans i la C5 transcorre per Camprodon, Molló, Prats de Molló i La Presta.

El director-gerent de TEISA, Àlex Gilabert, explica que és "una nova aposta" pel territori, "ja que, fins ara, la connexió regional amb autocar transfronterer entre Catalunya i França era inexistent".

"Al mercat ja hi ha línies internacionals, però la majoria són de llarga distància", afegeix Gilabert, satisfet que les poblacions gironines frontereres puguin desplaçar-se als "municipis veïns francesos en transport públic".

Mentre la demanda no tenia petició concreta a la C4 i C5, a la C3 existia un trànsit freqüent de població francesa cap a la Jonquera.

"Per què no anar a comerços de la Jonquera en autocar des de Perpinyà o El Voló? Ara, serà possible", assenyala el director-gerent de TEISA.

Per a la companyia, serà la primera experiència internacional en transport regular i, com a exemple, de temps de trajecte, el que va de Figueres a Perpinyà, amb transbord a El Voló, serà d'una hora i mitja.

ConnECT és un projecte que serveix per ampliar i millorar el servei d'autobús de l'Espai Català Transfronterer, per al que implementa noves rutes d'autobús que afavoreixen la mobilitat i la interconnexió.

Aquest nou projecte europeu compta amb cinc línies, de les quals dues ja estan en marxa des del setembre: la C1 (Porté-Puigcerdà-Montlluís) i la C2 (Formiguera-Puigcerdà-Er).

Aquest servei permet als ciutadans francesos d'aquestes localitats connectar amb l'Hospital Transfronterer de la Cerdanya i l'estació de tren de Puigcerdà i als veïns de la banda espanyola amb l'estació d'esquí de Porté, amb Montlluís i arribar a Perpinyà.

Properament també hi haurà dues línies de llarg recorregut que s'allargaran fins a La Guingueta d'Ix: Girona-Puigcerdà-Llívia, operada per TEISA, i Barcelona-Puigcerdà-Llívia.

Prem per veure més contingut per a tu