Segueix-nos a les xarxes socials:

Mor sor Clara Villoslada, filla adoptiva de Salt i Premi Tres de Març l'any 2004

Va treballar molts anys al psiquiàtric i va fundar La Casita, un centre socioeducatiu intercultural

Mor sor Clara Villoslada, filla adoptiva de Salt i Premi Tres de Març l'any 2004marc martí

La germana de la Caritat sor Clara Villoslada va morir aquest dissabte. Era filla adoptiva de Salt, va rebre el premi Tres de Març l'any 2004, el Sant Fèlix del Bisbat i el de la Dona Treballadora. Nascuda a Valladolid, va dedicar tota la vida a lluitar en contra de les injustícies socials i va arribar a Salt el 1959 amb 23 anys. Durant molts anys va treballar al psiquiàtric i va fundar el casal infantil La Casita, un centre socioeducatiu i intercultural, fa més de 30 anys.

En un reportatge publicat a Diari de Girona, recordava la data en què va trepitjar Salt per primer cop: el 8 de setembre de 1959. «A mi em van posar a la unitat de malaltes cròniques: les havíem de banyar, posar-los injeccions, curar, netejar... a més, n'hi havia 30 que estaven plenes de llagues i no es podien ni moure del llit», deia.

En ser reconeguda com a filla adoptiva es va treure mèrit: «Jo no he fet res: simplement, he posat la meva vida en mans de Déu perquè ell fes el que volgués», explicava. La distinció va ser per la seva trajectòria personal, social, educativa i cívica en benefici de la Vila de Salt.

Prem per veure més contingut per a tu