La germana de la Caritat sor Clara Villoslada va morir aquest dissabte. Era filla adoptiva de Salt, va rebre el premi Tres de Març l'any 2004, el Sant Fèlix del Bisbat i el de la Dona Treballadora. Nascuda a Valladolid, va dedicar tota la vida a lluitar en contra de les injustícies socials i va arribar a Salt el 1959 amb 23 anys. Durant molts anys va treballar al psiquiàtric i va fundar el casal infantil La Casita, un centre socioeducatiu i intercultural, fa més de 30 anys.

En un reportatge publicat a Diari de Girona, recordava la data en què va trepitjar Salt per primer cop: el 8 de setembre de 1959. «A mi em van posar a la unitat de malaltes cròniques: les havíem de banyar, posar-los injeccions, curar, netejar... a més, n'hi havia 30 que estaven plenes de llagues i no es podien ni moure del llit», deia.

En ser reconeguda com a filla adoptiva es va treure mèrit: «Jo no he fet res: simplement, he posat la meva vida en mans de Déu perquè ell fes el que volgués», explicava. La distinció va ser per la seva trajectòria personal, social, educativa i cívica en benefici de la Vila de Salt.