Els Bombers i el BombersBanc de Sang. Serà en el marc de la campanya «Els bombers t'acompanyen a donar sang». L'edició d'enguany té un format virtual, adequat a la situació generada per la covid-19. A la Regió d'Emergències de Girona, el tret de sortida de la campanya es dona demà a Anglès.

Concretament, es recolliran mostres a la sala polivalent de la Burés entre les cinc de la tarda i les nou del vespre. Aquesta campanya s'estén tot el mes de març en una tretzena de municipis de la província. Entre aquests, hi ha Girona, Torroella de Montgrí, Calonge, Maçanet de la Selva, Llançà, Blanes, Llagostera, Castell d'Aro, Hostalric, la Bisbal d'Empordà i Banyoles, entre d'altres.

En el portal especial donarsang.gencat.cat/bombers es pot reservar hora per donar sang en aquesta campanya.

L'edició d'enguany comptarà amb un component solidari a més de la donació de sang. Tots els donants rebran com a reconeixement al seu altruisme una Polsera Candela i contribuiran, d'aquesta manera, a la recerca del càncer infantil que l'associació Polseres Candela recolza des de 2013 en projectes a l'Hospital Sant Joan de Déu o l'Institut de Recerca de la Vall d'Hebron.

Aquesta edició compta amb el màxim nombre de parcs de bombers de Catalunya implicats, 50 centres que difonen més de seixanta campanyes en 44 municipis. Tots els esforços, per assolir un mateix objectiu, sumar més de 5.000 donacions de sang en les setmanes prèvies a Setmana Santa, quan la donació de sang baixa al voltant del 25%. El canvi d'hàbits i les vacances fan que la població s'acosti menys als punts de donació. Amb la campanya volen incentivar la donació les setmanes prèvies a l'abril per assegurar que es mantenen les reserves.

Adaptar-se a la pandèmia

Adaptar-se a la pandèmia Donat que no es poden fer les habituals exhibicions i activitats dinamitzades per bombers a peu de carrer, els donants es podran fer una fotografia amb una figura de bomber a mida real.

La iniciativa engegada fa sis anys pel col·lectiu Bombers amb cor compta amb la destacada col·laboració dels ajuntaments, que també s'han implicat en la realització de la campanya amb la cessió d'espais a tots els municipis.