Segueix-nos a les xarxes socials:

Campanya policial de control dels patinets elèctrics

Policies locals i Mossos vigilaran que els vehicles de mobilitat personal compleixin les normes de circulació

Campanya policial de control dels patinets elèctricsmarc martí

El Servei Català de Trànsit (SCT) coordina fins diumenge amb les policies de trànsit dels Mossos d'Esquadra i policies locals de les comarques gironines, una campanya policial preventiva de conductes de risc dels conductors de patinets elèctrics i la resta vehicles de mobilitat personal (VMP).

En la darrera campanya de control de vehicles de mobilitat personal (juliol 2020), es van imposar un total de 561 denúncies a tot Catalunya, la majoria de les quals van ser per les condicions de circulació del vehicle (64%) o pel casc (26%).

Des del 2 de gener de 2021, els vehicles de mobilitat personal (VMP) són considerats vehicles a tots els efectes. Per tant, compten amb una regulació i els seus conductors han de seguir la normativa. Per exemple, tenen la circulació prohibida per travesseres, vies interurbanes o túnels urbans; no poden circular per voreres i zones de vianants; els conductors estan obligats a sotmetre's a les proves d'alcohol i drogues; no es pot utilitzar el mòbil durant la conducció d'un VMP. També cal destacar que el seu ús és unipersonal i, per tant, no hi pot anar més d'una persona; els auriculars estan prohibits i de nit o amb poca visibilitat cal circular amb llum i roba o elements reflectants.

Aquests vehicles s'han convertit en un tipus de transport molt utilitzat sobretot en vies urbanes i per les ciutats. Des de fa mesos, es fa pressió policial perquè la gent sàpiga la normativa i també en algunes poblacions ja s'han aixecat sancions a aquells conductors que incompleixen les normes de circulació.

Prem per veure més contingut per a tu