Segueix-nos a les xarxes socials:

El cap de l’UCI del Trueta anticipa una cinquena onada que afectaria els joves

El cap de l’UCI del Trueta anticipa una cinquena onada que afectaria els jovesICS Girona

El cap del servei de Medicina Intensiva de l’hospital Trueta i Santa Caterina, Josep Maria Sirvent, ha alertat a través d’un fil de Twitter de la possibilitat d’una cinquena i sisena onades comunitàries entre joves no vacunats tot i que «és poc probable» que hi hagi una onada hospitalària amb mortalitat destacada.

Sobre aquest aspecte, Sirvent destaca que un «alt percentatge de les persones susceptibles de contagi i d’ingrés a l’hospital i a l’UCI ja han rebut almenys una dosi de vacuna i d’altres ja han patit la malaltia» i és per això que els hospitals, en general, estan més descongestionats. Concretament, les xifres d’ingressats a finals de la setmana passada «estan baixes com les de finals de la primera i principis de la segona onada», segons ha manifestat l’intensivista. Aquesta evolució favorable també es va posar de manifest ahir, ja que hi havia 65 hospitalitzats i 16 crítics.

Amb tot, Sirvent creu que «estem entrant en una fase postcovid, en què la covid-19 es comportarà com una grip i de tipus estacional requerint vacunació (dosi de record) a grups de risc per evitar mortalitat», destaca.

Finalment, valora l’esforç de tots els sanitaris durant tot aquest temps, i que ara ja disposen «d’estructures i equipament addicional» per encarar futures epidèmies.

Prem per veure més contingut per a tu