Segueix-nos a les xarxes socials:

«Traficants de Girona em van amenaçar i em van obligar a passar la droga»

La Policia francesa enxampa una dona al Voló amb 23,5 quilos de marihuana i diu a la jutge que ha de pagar el deute als que l’amenacen

«Traficants de Girona em van amenaçar i em van obligar a passar la droga»· ACN

La Policia Francesa de Fronteres (PAF) va enxampar recentment una dona al Voló que transportava més de 23 quilos de marihuana al cotxe. Aquesta setmana ha passat a disposició judicial i malgrat explicar que traficava perquè «els traficants de Girona em van amenaçar i em van obligar», la magistrada deljutjat de Perpinyà l’ha condemnada, tal com explica el diari francès L’Indépendant. Concretament, li imposa dos anys de presó, li retira el cotxe i a més, li prohibeix l’entrada a França durant cinc anys.

L’acusada és una jove, amb dos fills, que va explicar davant del tribunal sentir-se amenaçada, però el seu historial no li va servir de gaire ajuda. Ja que compta amb antecedents a França i per tant no era el primer cop que l’enxampaven.

En el cas del 6 d’agost, els agents de la PAF la van sorprendre en el peatge del Voló. L’olor que sortia del vehicle no va deixar cap dubte de què portava i li van trobar 23,5 quilos de marihuana. Segons el rotatiu francès, anteriorment se l’havia detinguda a França i, de fet, ja havia estat condemnada pel tribunal de Niça per haver portat droga des d’Itàlia.

Tot i això, durant el relat davant la jutge de Perpinyà, l’acusada va relatar que el motiu que l’havia portat a traginar aquesta droga és un deute pendent amb traficants de Girona. Segons ella, va cedir el seu cotxe per cometre un robatori i el delinqüent, a qui li va deixar el seu vehicle, va robar drogues a traficants de Girona. Arran d’això, va assegurar durant el judici que els traficants consideren que ella és responsable dels fets i que els deu 70.000 euros i que, per poder pagar-los el deute, fa d’intermediària entre traficants.

Tot i això, durant el judici es va comprovar que el traçat del telèfon de la dona mostra que porta molts viatges fets entre França i Espanya, i la jutgessa dubta que fos perquè anava a buscar un amic seu, com diu la processada per defensar-se. Durant la visita, el fiscal tampoc li va donar credibilitat, tot i que la defensa va dir que només havia comès una passada de droga i que té dues criatures a càrrec seu. Finalment la dona ha acabat condemnada a 24 mesos de presó.

Prem per veure més contingut per a tu