Segueix-nos a les xarxes socials:

Una enquesta detecta casos d’assetjament sexual i discriminació a l’ajuntament d’Olot

Sis treballadors de l’Ajuntament d’Olot van respondre afirmativament quan els van preguntar si en els darrers quatre anys s’havien vist o patit situacions de discriminació o assetjament sexual. Segons avança Ràdio Olot, així consta en la diagnosi del Pla Intern d’Igualtat aprovat pel consistori olotí aquest febrer. La resta de 68 treballadors enquestats no va detectar situacions de discriminació o assetjament sexual.

La mateixa emissora explica que la majoria de casos van ser comunicats i només un enquestat afirma que la situació es va resoldre. Afegeixen alguns comentaris de treballadors recollits pel document en el qual es recull que la víctima d’un cas té dificultats per demostrar la situació d’abús, o que l’organització no ha estat prou diligent en la resolució d’aquest tipus de problemes.

El pla d'igualtat, gestionat des de l’Àrea d’Acció Social i Igualtat de Gènere de l’Ajuntament d’Olot, ha comptat amb la col·laboració de l’àrea de Recursos Humans així com el suport de la Diputació de Girona. 

Segons informa l’ajuntament, el nou pla d’actuació fins al 2023 inclou 8 àmbits d’actuació i preveu 26 accions que es portaran a terme els pròxims anys, seguint les prioritats marcades per la Comissió d’Igualtat. Algunes d'aquestes actuacions estan dedicades a la prevenció d’abusos o discriminacions sexuals.

Prem per veure més contingut per a tu