La 10a edició de la Fira Orígens aterrarà al Firal d’Olot els dies 19 i 20 de novembre amb una seixantena d’expositors i la participació de diversos xefs reconeguts, que cuinaran en directe i posaran en valor els llegums, que es convertiran en l’eix central de les ponències.

Les cuineres Martina, Clara i Carlota Puigvert Puigdevall (Les Cols, 2 estrelles Michelin); Carme Ruscalleda (Moments, 2 estrelles Michelin); o Jordi i Adrià Juncà (Ca l’Enric, 1 estrella Michelin), seran alguns dels xefs que participaran en la trobada, on també s’hi sumaran Lluc Quintana (Can Xapes); Ada Parellada (Semproniana); Jordi Ferrer (Ferrer Xocolata Pastisseria); o Marc Puig-Pey (Fundació Alícia).

Un any més, els productes ecològics tindran un gran protagonisme i suposaran el 38% de l’oferta. Com a novetat, enguany se celebrarà la 1a edició del Concurs Nacional de Botifarra Catalana, que comptarà amb una nombrosa representació de confrares cansaladers.

A més, també s’ha programat la xerrada Cap a una alimentació saludable i sostenible a la Sala Magma de l’Espai Cràter, a càrrec de la nutricionista i dietista del Centre d’Atenció Primària d’Olot i de Besalú, Laia Cortés Pellicer.