Segueix-nos a les xarxes socials:

La vacuna d’Hipra es torna a endarrerir

L’Agència Europea del Medicament no l’ha inclòs en les revisions del novembre i caldrà esperar un mes més

La vacuna d’Hipra es torna a endarrerirANIOL RESCLOSA

L’aprovació de la vacuna contra la covid-19 d’Hipra haurà d’esperar almenys fins al desembre, ja que no ha estat inclosa en la sessió d’aquest mes d’avaluació de l’Agència Europea del Medicament, segons ha avançat Cinco Días. La previsió de la farmacèutica era que s’aprovés a finals d’aquest mes, tenint en compte que ja ha entregat tota la documentació requerida, però de moment estan a l’espera del comitè de medicaments d’ús humà, que podria agendar el vaccí el mes vinent.

D’altra banda, el Consell de Ministres va autoritzar dimarts l’adhesió de l’Estat espanyol al contracte de compra centralitzada subscrit per la Unió Europea amb la farmacèutica, que garanteix als països europeus interessats el dret a adquirir fins a 250 milions de dosis. Ho va anunciar la ministra de Sanitat, Carolina Darias, que confia que l’Agència Europea de Medicaments autoritzarà aviat la incorporació d’aquest vaccí.

La previsió inicial era que la vacuna s’aprovés abans de l’estiu, però l’Agència Europea del Medicament va demanar documents addicionals a la multinacional d’Amer. De forma paral·lela, mentre estan a l’espera de l’aprovació, es van produint dosis per tal que pugui sortir al mercat de seguida que s’aprovi.

Prem per veure més contingut per a tu