Segueix-nos a les xarxes socials:

Creen 14 adhesius amb expressions garrotxines

L’objectiu de la iniciativa és fer un salt a l’àmbit digital i fomentar el seu ús en converses diàries a través de whatsapp

Creen 14 adhesius amb expressions garrotxines

El portal de contingut digitals, DescobreixOlot, ha creat 14 adhesius amb expressions garrotxines que es poden compartir a través de whatsapp, una de les principals xarxes que s’utilitzen en el territori.

Des de DescobreixOlot consideren que el secret de la conservació d’una llengua rau a conèixer-la i fer-la servir, per això han volgut fer la seva aportació en la preservació i la promoció de l’univers lingüístic garrotxí a través de la creació d’aquests 14 adhesius que capturen l’essència de les expressions garrotxines: «d’aquesta manera, el coneixement lingüístic fa un salt a l’àmbit digital amb la voluntat de reenviar-se, compartir-se i incorporar-les a les converses diàries amb amics, familiars, companys de feina o qualsevol conversa per a mantenir aquest tresor lingüístic».

La iniciativa ha permès traslladar a les noves tecnologies algunes expressions del llibre «El parlar de la Garrotxa» de Joaquim Monturiol i Eloi Domínguez, que es va presentar el passat 1 de març a Olot, a la sala El Torin i que va reunir més de 400 assistents. Aquesta obra literària recull gairebé 2.000 paraules i expressions populars de la comarca i consisteix en una evolució del primer llibre publicat el 2001.

Algunes de les frases de les quals s’han fet adhesius són «parida l’hemus», «poca ho sé pas!» o «no cardis!» i per aconseguir-los només cal escriure al whatsapp del DescobreixOlot.

Prem per veure més contingut per a tu