Carbonell nega que la seva renúncia tingui res a veure amb la polèmica concessió de les llicències de les emissores de ràdio, ja que la decisió del president sortint de deixar el càrrec per dur a terme un canvi professional estava presa molt abans.

L'encara president del CAC es reunirà amb els seus consellers aquest dimecres en el primer ple ordinari per comunicar-los formalment la renúncia i a continuació també ho farà oficial al president de la Generalitat José Montilla. Carbonell deixarà el càrrec divendres que ve i està previst que a partir d'aleshores el vicepresident de l'organisme, Domènec Sesmilo, assumeixi la presidència en funcions fins que es nomeni un nou president, potestat que té el president de la Generalitat després d'escoltar els punts de vista dels consellers del CAC.

El mandat de Carbonell era de sis anys i finalitzava el pròxim setembre de 2011. El president del CAC va ser nomenat el setembre del 2005 en substitució de Francesc Codina, que també va passar a l'empresa privada i tampoc va esgotar el seu mandat. Prèviament, el juny de 2004, Carbonell va ser elegit conseller, càrrec al qual va renunciar quan va ser nomenat president.

Carbonell s'incorporarà a la fundació privada «Digitalent», dedicada a la promoció de la cultura digital i la innovació i actualment també és professor de ciència política de la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull.