27 de novembre de 2019
27.11.2019
Diari de Girona

Prensa Ibérica supera els 3,3 milions de lectors

El grup que presideix Javier Moll tanca l'any, després de la compra de Grup Zeta, amb tres periòdics d'informació general entre els deu més llegits

27.11.2019 | 10:21
Javier Moll.

Prensa Ibèrica es consolida com una de les principals companyies espanyoles de comunicació. En total, els diaris i revistes del grup sobrepassen els 3,3 milions de lectors, segons l'última onada de l'Estudi General de Mitjans coneguda avui.

Les seves revistes, entre les quals destaquen publicacions com Woman, Stilo i Viajar, pugen en audiència un 7,4% i arriben als 953.000 lectors.

Els diaris de Prensa Ibèrica i Grup Zeta superen, per la seva banda els 2,3 milions de lectors diaris, el que representa el 27% de l'audiència total. És a dir, un de cada quatre lectors s'informa a través d'una capçalera de la nova Prensa Ibérica.

El grup tanca l'any enfilat fins a la segona posició en nombre de lectors de premsa diària, només superada per un estret marge per Unitat Editorial, que suma 2.470.000 de lectors.

Tres de les capçaleres del grup, El Periódico de Catalunya, La Nueva España i Faro de Vigo, se situen a més entre els deu diaris d'informació general de pagament més llegits de país.

Líders regionals

Prensa Ibérica reafirma el seu lideratge en diverses regions. A la Comunitat Valenciana, on edita Levante-EMV de València, Información d'Alacant i Mediterrraneo de Castelló, es consolida com a líder absolut al superar els 408.000 lectors diaris, un 57% del total, segons la nova onada de l'EGM.

Els diaris del grup són també els més llegits a les Canàries, on La Provincia i El Día guanyen 8.000 lectors i arriben als 253.000 lectors diaris (64% de l'total), i a Astúries, on La Nueva España supera els 268.000 lectors diaris (el 74 %).

Amb l'adquisició de Grup Zeta, la nova Prensa Ibérica ha entrat amb força aquest any a Aragó i Extremadura, i ha fet un salt notable en audiència a Catalunya, on els seus diaris d'informació general (El Periódico de Catalunya, Diari de Girona i Regió 7) sumen 419.000 lectors diaris.

Premsa Ibèrica es manté també com a referent en el segment de la informació esportiva, en què les seves capçaleres (Sport i Superdeporte) arriben als 408.000 lectors diaris.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook