Segueix-nos a les xarxes socials:

Fira de Circ al Carrer

La Bisbal somriurà com mai amb la Fira de Circ més nodrida

Del 16 al 18 de juliol, 125 espectacles de pallassos, acrobàcia, màgia, malabars, titelles i mim es donen cita

Poden venir d'Ucraïna o Austràlia, o ser de La Bisbal d'Empordà mateix; potser són clowns, performers o acròbates; alguns ja porten anys en el difícil món de l'espectacle, d'altres acaben d'aterrar-hi amb l'esperança de trobar-hi el seu espai. Però malgrat les seves diferències, les 125 actuacions que es duran a terme a la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal tenen moltes coses en comú: són enèrgiques i originals, i tenen com a objectiu sumar esforços per superar la molt respectable xifra de 30.000 espectadors que es van congregar a la ciutat en la passada edició.

La del 2010 és l'edició amb major nombre d'espectacles d'aquesta trobada, que s'està consolidant com un dels festivals de circ més importants del país. D'aquesta manera, en un sol cap de setmana (del 16 al 18 de juliol) s'hi podran veure fins a 125 propostes; tot i mantenir el pressupost de 103.000 euros des de fa quatre anys, des de l'organització es vol destacar que s'ha continuat creixent tant en nombre d'espectacles com en la qualitat de l'oferta. Dani Varela (portaveu de l'associació Fira de Circ, que organitza la trobada), ha volgut fer una crida tant a públic com a institucions per tal d'assegurar-ne la pervivència: "No farem ni un pas enrere", va afirmar, respecte a la possibilitat de veure amenaçat el pressupost de cara a properes edicions.

Missió: no morir d'èxit

Un dels principals objectius d'aquesta quinzena edició també és evitar la saturació de públic, per la massiva afluència que ja s'hi ha experimentat en anteriors edicions. Per aquest motiu, des de l'organizació s'ha decidit oferir un nombre més alt d'actuacions simultànies, i programar repetidament alguns dels espectacles, sobretot en les hores de màxima afluència.

Aquesta programació inclou els de la mateixa fira, així com els de l'activitat paral·lela de Firabar. En aquest cas, es tracta d'espectacles de petit format, que es podran veure en bars i terrasses de la Bisbal. Pel que fa al gruix d'espectacles, des de l'organització es remarca que es comptarà amb una nodrida representació internacional, amb "companyies que difícilment actuen a Catalunya". D'entre aquestes destaquen els ucraïnesos Mimirichi, una companyia multipremiada, que a través del clown i la pantomima crea una crítica àcida i còmica sobre els grans vicis humans.

En aquest grup estel·lar també es compten els australians This Side Up, als quals s'ha confiat l'espectacle de clausura: teatre visual, circ acrobàtic i una precisió matemàtica són algunes de les seves característiques. També s'emmarquen en el món de les acrobàcies els italians Trio Zindare i els francesos Happy Stars (aquests darrers, amb la peculiaritat de fer-les sobre bicicletes).

Un altre bloc d'espectacles són els itinerants, que ompliran els carrers de públic. Un dels noms destacats en aquest àmbit és el de Meneo, un artista que fa música amb una GameBoy i que va saltar als escenaris en la passada edició del Sónar. També en aquest gènere s'hi inclouen els Always Drinking Marching Band, que s'encarregaran de l'espectacle musical inaugural. Precisament durant la inauguració, i per commemorar el 15è aniversari, s'ha preparat un muntatge àudiovisual que es projectarà a la plaça del Castell.

D'altres disciplines artístiques són el clown (l'alemany Gregor Wollny, la guardonada a Tàrrega Alba Sarraute, o els anglesos Chipolatas), els malabars (Fernando Rebote, Torch Michael o l'holandès Lee Hayes) o la dansa, a banda de fer tallers per als més petits.

somriures per a tothomLa multipremiada companyia ucraïnesa Mimirichi presentarà "Paper World" Els This Side Up Acrobatics vindran d'Austràlia.i Dos moments de la fira 2009, amb els carrers a vessar de públic.

Prem per veure més contingut per a tu