Segueix-nos a les xarxes socials:

Les cendres de l'exiliat Hipòlit Nadal arriben al cementiri del Port de la Selva

Homentgen qui l'any 1912 va marxar a l'Argentina per no servir l'exèrcit espanyol

Les cendres de l'exiliat Hipòlit Nadal arriben al cementiri del Port de la Selvadiari de girona

Les cendres d'Hipòlit Nadal Mallol (el Port de la Selva 1891-Buenos Aires, 1978) arribaran dissabte al cementiri del Port de la Selva, on es farà un acte d'homenatge a qui és fill predilecte de la vila des de l'estiu de 1931, i és recordat sobretot per haver estat el director, durant 56 anys, de la revista Ressorgiment, un dels vehicles més importants d'expressió i difusió de la cultura catalana a l'exili.

Els actes d'homenatge s'iniciaran amb la lectura del text que va escriure a Antoni Costa l'any 1980 en dedicar una plaça a l'homenatjat. Tot seguit es visitarà el fons bibliogràfic d'Hipòlit Nadal, conservat a la Biblioteca Municipal. A la tarda es faran unes conferències sobre la seva figura, s'obrirà una petita exposició i sonaran sardanes.

Hipòlit Nadal va néixer al Port de la Selva, fill d'una família de pescadors, el 1891, i va morir a Buenos Aires l'any 1978. Es va interessar per la poesia, la política i el periodisme. Va col·laborar en diverses publicacions: L'Esquetlla de la Torratxa, La Campana de Gràcia, La Nació, Renaixement i Empordà Federal, entre altres. De jove va anar a Barcelona per aprendre l'ofici de sastre, ofici que va exercir tota la vida, fins i tot a l'Argentina, país on es va exiliar l'any 1912 per no fer el servei militar amb l'exèrcit espanyol, per "no servir el Rei", com es deia, i evitar l'obligatòria anada a la guerra de l'Àfrica. Aleshores ha s'havia adherit a Unió Catalanista i n'era el delegat a la seva vila natal, el Port de la Selva.

Prem per veure més contingut per a tu