Segueix-nos a les xarxes socials:

Els lloros grisos d'Àfrica pensen amb la lògica dels nens de tres anys

Un estudi demostracom l'apliquen per trobar nous dintre de gots segons si fan soroll en ser agitats

Els lloros grisos (Psittacus erithacus), que viuen a la selva africana, pensen de forma lògica, similar als micos i als nens de tres anys d'edat, segons una investigació publicada ahir per la Universitat de Viena i l'institut científic Konrad Lorenz.

A l'experiment, la investigadora austríaca Judith Schmidt agita davant d'un papagai dos gots de plàstic, un amb una nou al seu interior i un altre de buit. L'animal entén immediatament que el fruit ha de ser amagat sota el got que fa soroll. Després, la científica agita només el got que no conté res, i l'animal entén aparentment que la nou ha de ser sota l'altre envàs, per deducció lògica.

Els científics austríacs asseguren que els lloros grisos troben sempre la nou i amb la mateixa velocitat, o bé agitant de forma horitzontal els dos gots o només un d'ells. Si d'un got no en surt cap soroll, els animals dedueixen que el fruit ha de ser a l'altre, conclou aquest nou estudi.

Aquesta mena de raonaments només es coneixien en micos i en nens a partir dels tres anys. El descobriment, per tant, fa recordar el mític lloro Alex, que dominava un vocabulari d'unes 150 paraules i que va canviar la concepció que es tenia fins llavors del pensament animal.

Una habilitat molt peculiar

A diferència dels lloros, els micos assoleixen aquesta habilitat lògica només a través d'un intens entrenament, mentre que els gossos pastor alemany són incapaços de raonar d'aquesta forma.

L'estudi, que es basa en experiments realitzats amb sis d'aquests animals d'entre 10 i 35 anys d'edat, ha estat publicat a la revista científica i de divulgació britànica Proceedings of the Royal Society B.

Prem per veure més contingut per a tu