Segueix-nos a les xarxes socials:

S'estrena a Girona una òpera inspirada en el Lloret del XIX

Un dels musicals més representats, "Marina", té algunes de les grans veus catalanes entre els seus intèrprets

S'estrena a Girona una òpera inspirada en el Lloret del XIXdiari de girona

El Teatre Municipal acull avui la presentació a Girona de Marina, una adaptació a l'òpera de la sarsuela d'Emilio Arrieta, adaptada a instàncies del tenor Enrico Tamberlick, sota el llibret de Francesc Camprodon, i estrenada a Madrid el setze de març de 1871.

L'obra d'Arrieta i Camprodon, que està inspirada en la localitat selvatana de Lloret de Mar a mitjan segle XIX, s'interpretarà en versió de concert de la mà de destacades veus del panorama català actual, sota la direcció de Joan Pàmies i amb l'Orquestra de Cambra Catalana.

Estrenada inicialment com a sarsuela l'any 1855, Arrieta la va transformar en òpera seguint estrictament el model donizettià-que és una estructura musical marcada pel mètode del compositor italià d'òpera Gaetano Donizetti- a instàncies del tenor Enrico Tamberlick, i es va estrenar com a tal al Teatre Reial de Madrid l'any 1871.

El fil argumental transcorre a Lloret de Mar a mitjan segle XIX i és una de les òperes espanyoles més interpretades, amb peces tan conegudes com l'ària Costas las de Levante, l'havanera Dichoso aquel que tiene, o el famós brindis del tercer acte A beber, a beber y a ahogar, el grito del dolor.

Segons fonts de l'organització, no és representarà l'òpera completa, sinó només les peces més conegudes de Marina per tal de que sigui un concert "viu i dinàmic". Tanmateix, aquesta és una producció d'alt cost. Amb el concert de Girona, l'obra quedarà aturada a l'espera que altres ciutats la puguin demanar.

Els artistes que hi participen són: Marta Arbonés (soprano), que interpreta el paper de Marina; Albert Deprius (tenor), que representa a Jorge, el capità de vaixell; Xavier Mendoza (baríton), en el paper de Roque, contramestre de Jorge, i Josep Pieres (baix), qui acull la representació del capatàs de les drassanes.

L'òpera es va estrenar el passat 26 de novembre de 2011 a Lloret de Mar. Aquesta és una producció de l'Orquestra de Cambra Catalana i l'Ajuntament de Lloret de Mar.

Prem per veure més contingut per a tu